Curriculum Vitae

Prof. dr. Berend van der Lei, plastisch chirurg – is de expert in Nederland op het gebied uw gelaat, uw borsten en uw buikwand contour; uw plastisch chirurg bij uitstek om uw schoonheid te behouden en te verbeteren.

Het draait allemaal om uitgebreide ervaring en persoonlijke aandacht voor uw specifieke situatie

Prof. dr. Berend van der Lei is een van de meest bekende en zeer ervaren plastisch chirurgen in Nederland,  die zich al meer dan 25 jaar bezig houd met cosmetische behandelingen en cosmetisch plastische chirurgie. In 2007 werd hij benoemd tot eerste hoogleraar Esthetische Plastische Chirurgie in Nederland, en was daarmee ook de eerste in Europa. Hij is hiervoor aangesteld bij het Universitair Medisch Centrum te Groningen en werkt daarnaast ook bij Bey Bergman Clinics in Zwolle, Heerenveen en Hilversum en heeft zijn eigen private practice Prof. Aesthetics in Haren bij Groningen.

Zijn belangrijkste aandachts gebieden zijn aspect verbetering van het gezicht en/of gelaatsverjonging (deep plane facelift, voorhoofdlifts, halslift, wenkbrauwlift,  ooglidcorrecties en fillers enz.), de borst (borstvergroting en borstlift) en het verbeteren van uw buikwand contour (buikwandcorrectie in combinatie met liposuctie). Om uw probleem goed op te kunnen lossen is een persoonlijk consult met Prof. dr. Berend van der Lei van cruciaal belang om samen te kunnen kiezen voor de bij u best passende behandeling.

Waarom kiezen voor Prof. dr. Berend van der Lei;  zeer veel ervaring, persoonlijke aanpak, en werkt volgens “state of the art’

Prof. dr. Berend heeft meer dan 800 face – en voorhoofdliften, meer dan 500 buikwandcorrecties en meer dan 2500 borstoperaties (borstvergroting, borstlifts etc) uitgevoerd, en is dus zeer ervaren. Hij behandelt zijn patiënten alsof hij zijn eigen familie behandelt; hij beschouwt veiligheid, uitkomst en patiënttevredenheid als de belangrijkste aspecten van esthetische plastische chirurgie. Een natuurlijk resultaat dat zeer lang blijft bestaan is waar hij naar streeft.

Naast zijn klinische werk is hij ook betrokken bij een groot aantal  onderzoeksprojecten op het gebied van de esthetische plastische chirurgie, lipofilling en stamcellen en psychologische aspecten van esthetische chirurgie.

Door de jaren heen heeft prof.  dr. Berend van der Lei meer dan 140 artikelen gepubliceerd, meer dan 150 presentaties gegeven en heeft meer dan 200 congressen bezocht. Hij is daarnaast verbonden aan verschillende internationale tijdschriften, zoals de toon-aangevende tijdschriften Plastic and Reconstructive Surgery, Aesthetic Surgery Journal en The Journal of Aesthetic Plastic Surgery.  Hij heeft veel plastisch chirurgen opgeleid en volgt zelf de ontwikkelingen op zijn vakgebied nauwkeurig en werkt daarom volgens de laatste stand van de techniek in esthetische plastische chirurgie.